Selleri- og gulrotsuppe med blæretang
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 l grønnsakskraft med tang eller tare
- 200 g søtpotet
- 400 g sellerirot
- 400 g gulrot
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts hvitpepper
- 3 stilker stangselleri
- 4 ss finhakket fersk blæretang
FREMGANGSMÅTE
- Skrell og kutt grønnsakene i biter
- (Skrellet er flott å bruke til å lage grønnsakskraft av)
- Ha grønnsaksbitene, salt og kraften i kjelen
- La det småkoke i 10-12 minutter
- Fjern skum
- Mos med stavmikser
- Smak til med pepper og salt
- Tilsett vann om suppen er for tykk
- Kutt stangselleri i små biter
- Rens og finhakk blæretangen
- Sett kjelen tilbake på platen og varm opp til kokepunktet
- Ha stangselleri og blæretang i kjelen rett før servering
- Pynt gjerne hver porsjon med stangselleriblad og litt blæretang
Tid: 20-40 min
Kategori: Forrett, Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.BlæretangOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang