Kunnskap om bruk av tang og tare

Falafal med tang eller tare

Porsjoner 6
INGREDIENSER
  • 2 ss tørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
  • ½ kg kikerter - – bløtlegges 1 dag i forveien
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss kumin
  • 1 hel chili
  • ½ stk hvitløk
  • 50 g fersk persille
  • 25 g fersk mynte
  • ½ ss bakepulver
  • ss natron
  • 1 stk brød - – kun innmaten benyttes
  • 50 g sesamfrø - til steking
  • frityrolje
FREMGANGSMÅTE
  • Bløtlegg kikertene 1 dag i forveien, pass på at vannet dekker kikertene hele tiden. Hell av vannet og skyll godt.
  • Legg innmaten av brødet i vann, klem så ut så mye vann som mulig.
  • Bland godt og kvern kikerter, tang/tare, chili, hvitløk, urter og brød.
  • Ha så i bakepulver og natron, og bland godt.
  • Form fine kuler, rulles i sesamfrø og frityrstekes i varm olje, ca 4 minutter på 185 ℃.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Blæretang
Butare
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami