Falafal med tang eller tare
Porsjoner 6
INGREDIENSER
- 2 ss tørket knust butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
- ½ kg kikerter - – bløtlegges 1 dag i forveien
- 1 ss finhakket koriander
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss pepper
- 1 ts salt
- 1 ss kumin
- 1 hel chili
- ½ stk hvitløk
- 50 g fersk persille
- 25 g fersk mynte
- ½ ss bakepulver
- ⅔ ss natron
- 1 stk brød - – kun innmaten benyttes
- 50 g sesamfrø - til steking
- frityrolje
FREMGANGSMÅTE
- Bløtlegg kikertene 1 dag i forveien, pass på at vannet dekker kikertene hele tiden. Hell av vannet og skyll godt.
- Legg innmaten av brødet i vann, klem så ut så mye vann som mulig.
- Bland godt og kvern kikerter, tang/tare, chili, hvitløk, urter og brød.
- Ha så i bakepulver og natron, og bland godt.
- Form fine kuler, rulles i sesamfrø og frityrstekes i varm olje, ca 4 minutter på 185 ℃.
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.BlæretangButareOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang