Knekkebrød med havre og tang som bindemiddel
Porsjoner 2 brett
INGREDIENSER
- 1,5 dl tørket butare
- 1,5 dl linfrø
- 1,5 dl havregryn
- 1,0 dl solsikkefrø
- 0,5 dl gresskarkjerner
- 4 dl vann
Tilsett etter ønske
- 4 ts tørket knust trøffeltang
- Eller
- 1,5 dl tørket og grovhakket - Havfruens hår/tarmgrønske
FREMGANGSMÅTE
- Lag mel i foodprosessoren av: butare, havregryn, solsikkefrø og gresskarkjerner, blendes godt sammen
- Ha i linfrøene
- Blandet alt det tørre med vannet og la det stå i ca 8 timer
- Ha i ønskede smakstilsetninger
- Del deigen i to og bruk to stekebrett
- Kjevles tynt ut mellom to bakepapir
- Stekes på 150℃ i ca.50 min.
- Bytt om på brettene
- Pass på at alt blir tørt
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Blæretang eller sagtang kan brukes i stedet for butareBenyttes butare bruk kun vingene og ikke midtribben Som smakstilsetning kan trøffeltang eller havfruens hår/ tarmgrønske benyttesTangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.ButareBlæretangSagtangTrøffeltang/grisetangdokkeHavfruens hår/ tarmgrønskeOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang