Kunnskap om bruk av tang og tare

Knekkebrød med havre og tang som bindemiddel

Porsjoner 2 brett
INGREDIENSER
  • 1,5 dl tørket butare
  • 1,5 dl linfrø
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,0 dl solsikkefrø
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 4 dl vann

Tilsett etter ønske

  • 4 ts tørket knust trøffeltang
  • Eller
  • 1,5 dl tørket og grovhakket - Havfruens hår/tarmgrønske
FREMGANGSMÅTE
  • Lag mel i foodprosessoren av: butare, havregryn, solsikkefrø og gresskarkjerner, blendes godt sammen
  • Ha i linfrøene
  • Blandet alt det tørre med vannet og la det stå i ca 8 timer
  • Ha i ønskede smakstilsetninger
  • Del deigen i to og bruk to stekebrett
  • Kjevles tynt ut mellom to bakepapir
  • Stekes på 150℃ i ca.50 min.
  • Bytt om på brettene
  • Pass på at alt blir tørt
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Blæretang eller sagtang kan brukes i stedet for butare
Benyttes butare bruk kun vingene og ikke midtribben 
Som smakstilsetning kan trøffeltang eller havfruens hår/ tarmgrønske benyttes
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Butare
Blæretang
Sagtang
Trøffeltang/grisetangdokke
Havfruens hår/ tarmgrønske
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami