Medisterkaker med tang eller tare
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 10 ss fersk hakket blæretang - eller bruk 1/5 tørket knust butare
- 1 ts salt
- ½ kg lys medisterfarse
- 1 ss potetmel
- ½ ts nykvernet pepper
- ¼ ts malt muskat
- 1/8 ts malt ingefær
- ½ stk egg
- 1,5 dl melk
- smør - til steking
FREMGANGSMÅTE
- For best resultat bør ingrediensene ha samme temperatur og være så kalde som mulig.
- Elt medisterdeigen seig sammen med tang/tare og salt i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett potetmel og krydder, arbeid sammen og ha i egget.
- Spe så forsiktig med melk, litt og litt. Elt deigen seig mellom hver speing.
- Form til runde kaker og stek i smør i middels varm stekepanne.
- Legg medisterkakene i en ildfastform og etterstekes i stekeovnen i ca 15 minutter på 180 ℃.
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.BlæretangButareOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang