Kunnskap om bruk av tang og tare

Medisterkaker med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 10 ss fersk hakket blæretang - eller bruk 1/5 tørket knust butare
  • 1 ts salt
  • ½ kg lys medisterfarse
  • 1 ss potetmel
  • ½ ts nykvernet pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • 1/8 ts malt ingefær
  • ½ stk egg
  • 1,5 dl melk
  • smør - til steking
FREMGANGSMÅTE
  • For best resultat bør ingrediensene ha samme temperatur og være så kalde som mulig.
  • Elt medisterdeigen seig sammen med tang/tare og salt i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett potetmel og krydder, arbeid sammen og ha i egget.
    Oppskrift medisterkaker med tang eller tare TMT3
  • Spe så forsiktig med melk, litt og litt. Elt deigen seig mellom hver speing.
  • Form til runde kaker og stek i smør i middels varm stekepanne.
  • Legg medisterkakene i en ildfastform og etterstekes i stekeovnen i ca 15 minutter på 180 ℃.
Tid: 20-40 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Blæretang
Butare
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami