Kunnskap om bruk av tang og tare

Hamburgerbrød/rundstykker med tang eller tare

Porsjoner 24
INGREDIENSER
  • 2 ss knust tørket butare - eller 5 ganger så mye fersk hakket blæretang
  • 6 dl vann
  • ½ pk fersk gjær
  • ½ ss salt
  • ½ dl olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 1 neve durumhvete - til utbaking
  • 1 kopp vann - til pensling
FREMGANGSMÅTE
  • Varm opp vannet til 37 ℃
  • Bland hvetemel, tang/tare, salt, olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plast eller klede og la den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Dryss durumhvete på benken og hvelv ut deigen.
  • Dryss med durum. Ikke kna deigen, del opp i 24 emner som rulles forsiktig og settes på bakebrett.
  • Dekk med plast eller klede og etterheves til nesten dobbel størrelse, 30 minutter.
  • Er det hamburgerbrød som lages klem de litt flatere forsiktig med håndflaten.
  • Pensle hamburgerbrødene/rundstykkene med vann og dryss over med hakket/knust tang/tare og litt durumhvete.
  • Stekes midt i ovnen ca. 15 minutter på 225 ℃.
  • Avkjøles på rist.
Tid: 2,5 timer
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Blæretang
Butare
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami