Kunnskap om bruk av tang og tare

Kjøttbrød med tang, paprika og aroma sopp

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 500 g fin medisterfarse
  • 0.5 stk rød paprika
  • 0.5 stk gulpaprika
  • 4 stk aroma sopp
  • 2 dl sagtang eller blæretang
FREMGANGSMÅTE
  • Hakk opp tang, sopp og paprika. Bland det inn i medisterfarsen. Blandingen helles i ildfast form.
  • Stekes i ovnen ca 40 minutter på 180 grader (sjekk at den er gjennomstekt før servering) størrelsen på formen avgjør steketiden.
  • Denne retten passer utmerket sammen med fylt sopp med fersk tang og ovnstekte tomater med tare
Tid: 40-60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Kutt opp tangen før den blandes med de andre ingrediensene.
Sagtang
Blæretang
Om tang og tare i mat
Om jod i tang og tare
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT