Kunnskap om bruk av tang og tare

Fylt sopp med fersk tang

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 4 store champignon
  • 2 ss fersk sagtang eller blære tang - hakket
  • 1 stk charlotteløk
  • 1 ss soltørkede tomater - i olje
  • 3 ss Norvegia ost - revet
FREMGANGSMÅTE
  • Hul ut soppen
  • Benytt 1/2 praten av det som er hult ut av soppen og hakk det opp
  • Ha i hakket tang, løk, sopp, tomat og ost i en bolle
  • Fyll soppene med blandingen
  • Stekes i ovnen 20 minutter på 180 grader
Tid: 20-40 min
Kategori: Forrett, Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Finhakk tangen før den blandes med de andre ingrediensene.
Sagtang
Blæretang
Om tang og tare i mat
Om jod i tang og tare
Om umami
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT