Kunnskap om bruk av tang og tare

Ovnsstekte tomater med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 8 stk cherrytomater
  • 1 ts knust tørket butare eller 5 ganger så mye fersk hakket sagtang/blæretang
  • 4 ts raspet parmesanost
FREMGANGSMÅTE
  • Del tomatene i to, legg litt tare/tang på hver tomat.
  • Stekes i ovnen 7 minutter på 180 grader
  • Ta raspet parmesanost på hver av de stekte tomatene.
  • Stekes i ovnen 7 minutter på 180 grader
Tid: Under 20 min
Kategori: Forrett, Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Tang/taren knuses før den legges på tomatene.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes, velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden
Om en bruker sagtang i retten blir det mindre jod innhold i retten enn om en bruker butare.
Sagtang
Butare
Om tang og tare i mat
Om jod i tang og tare
Kilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT