Kunnskap om bruk av tang og tare

Nyheter

1 month ago

Ting med Tang
Tusen takk til alle som bidro til at Familiedagen Mat fra havet - før nå og i fremtiden i Engelviken ble så flott. Flere snakket om at dette burde gjentas neste år.Her var det mange spennende smaker av mat fra havet som få hadde smakt på tidligere; syltet tang, ulike tangsmør, tacogryte med seifilet, crustade med blåskjell og skalldyrkrem, ostekake med furikake, lasagne med purply, chili con carne med purply, vårruller og laks pokerbowl. I tillegg var det også smaksprøver på den kjente fiskesuppen til Engelsviken Brygge Fiskerestaurant Det var både foredrag om Mat fra havet - før nå og i fremtiden av Anne-Lise Viken i Ting med Tang og historiefortelling om den fantastiske reisen Engelsviken Canning har hatt fra 1867 og frem til i dag av Lars Sigvart "Siggen" Gran Andersen. Barna kose seg med og leke i Elias båten og med eventyrfortelling om Noriko på eventyr i tangen sammen Ann Christin Levvel fra Gaustadgrenda barnehage. De nesten to hundre som kom har fått øynene opp for at havet har mye å by på som de ikke var så kjent med fra før.En spesiell takk til Marin Næringutvikling i Ytre Oslofjord og Skagerrak, Brødrene Skogen Fiskhandel, Engelsviken Brygge og Fiskerestaurant, Engelsviken Matbar og Ting med Tang for at arrangementet ble gjennomført.Engelsviken Brygge Fiskerestaurant Engelsviken Matbar Visit Fredrikstad Hvaler Hvaler kommune ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

Ting med Tang
Det var en flott dag på Strømtangen lørdag ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

Ting med Tang
Håper å se deg i morgen 13 septemberBli med på Familiedag - Mat fra havet – før, nå og i fremtiden i Engelsviken lørdag 13. september 2025 kl. 10-14Arrangementet er gratis og det blir smaksprøver.Bli kjent med maten fra havet.Ta med hele familien til en spennende dag i Engelsviken. Dere får ny kunnskap, aktiviteter og smaksprøver.Lær om hva havet har betydd for samfunnet før, hvordan det er i dag og hvilke muligheter som ligger for oss.Vi inviterer voksne og barn til en fin dag i Engelsviken, i regi av prosjektet Marin næringsutvikling i Ytre Oslofjord og Skagerrak.Program:Kl 11.00 Foredrag for voksne og store barn Mat fra havet – før, nå og i fremtiden: Hvordan har det vært, hva vi står i nå, og hvilke muligheter ligger foran oss?Kl 12.00 Ann Christin Levvel fra Gaustadgrenda barnehage leser eventyr fra boken Noriko på eventyr i tangenKl 13.00 Hør fortellinger om hvordan det var i Engelsviken i gamle dagerSted: 2. etasje i Engelsviken MatbarI løpet av dagen kl 10-14:Brødrene Skogen deler ut smaksprøver på spennende smaker fra havetViros fra Engelsviken Matbar viser deg hvordan lage sushiSmak på den kjente fiskesuppen til Engelsviken Brygge FiskerestaurantSmak på Purply som er laget av CionaAnne- Lise og Bjørn fra Ting med Tang lærer dere om tang og tare, det blir smaksprøver og aktiviteterMarinbiologer fra Inspiria gjør dere kjent med om det som lever i havetElias-båten kommer, og barna får være med på kjøretur med den., om været tillater det. Sted: Engelsviken brygge, Moloveien 4, 1628 EngelsvikenHvorfor delta ?Lær mer om maten fra havetFå smaksprøver på ulik mat fra havetHør på foredrag og eventyrfortellingDet blir spennende hav aktiviteter for barnaArrangementet er gratisEngelsviken Matbar Engelsviken Brygge Fiskerestaurant @#redningsselskapet #redningsselskapet #visitfredrikstadhvaler #pronofa #inspiria #hvalerkommune Oss i Engelsviken Guldkorn - Smak på Østfold Radio Fredrikstad ... See MoreSee Less
View on Facebook

Nyhetene våre ligger på Facebook siden Ting med Tang
Her legger vi inn:

• Forskningsresultater

• Hva som skjer i Ting med Tang.

• Hva andre firmaer som arbeider med tang og tare gjør

• Oppskrifter

• Annet som kan bidra til økt bruk av tang og tare i maten

Deltakelse på Facebook siden vår med likes, kommentarer anbefalinger og anmeldelser er vi glad for.