Hav og hei fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- 4 dl vann
 - 50 g gjær
 - 8-9 dl hvetemel
 - 2 ts Tang til Brød fra Lofoten Seaweed
 
Topping
- Creme fraîche og pepperrot
 - 1 boks creme fraîche og 1 ss pepperrot - blandingsforhold
 - Mozarella revet
 - Traktkantarell
 - Grønn paprika
 - Grisetangdokke
 
Garnityr
- Søl
 - Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed
 
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Jeg lager pizzadeigen ganske løs og klemmer den derfor ut på en godt smurt stekeplate med god olivenolje
 
Topping
- Stek soppen i smør på forhånd, bland i litt grisetangdokke og pepper

 - Sprøstek litt søl i smør og legg tilside
 - Klem ut bunnen
 - Smør på et lag med creme fraîche
 - Legg på noen tynne skiver grønn paprika
 - Legg på traktkantarell
 - Stek pizzaen på høy varme til den er passelig stekt. jeg bruker 250 °C og ca 8-10 min
 
Garnityr
- Strø på sprøstekt søl og Simply seaweed før servering

 
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
    Tang til brød fra Lofoten Seaweed er ypperlig til gjærbakst som brød og pizza Søl er sanket på Tungenes, tørket og hakket/delt opp i halvstore flakGrisetangdokke er sanket i nærområdet, tørket og rensetSimply Seaweed fra Lofoten Seaweed er nydelig som krydder på tangpizzaDenne pizzaen er en skikkelig umamibombeDet savnes ikke kjøtt i det hele tatt da både traktkanterellen og sølen gir masse umami og sølen dessuten en liten assosiasjosjon til bacon.Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Hilde Grøtte
