Kunnskap om bruk av tang og tare

Havgryns «umamipizza» fra tangpizza-konkurransen

Porsjoner 10
INGREDIENSER

Bunn

    Starter

    • 300 ml vann
    • 300 g pizzamel type «00»
    • 5 g tørrgjær
    • 5 g honning

    Pizzadeig

    • 700 ml vann
    • 1250 g pizzamel type«00»
    • 40 g taresalt med sukkertare-mær

    Pizzasaus

    • Hvit saus med trøffeltangsalt og tørket trøffeltang smakes til Crèmefraiche
    • Hvitløkspaste helt hvitløk bakt i ovn
    • Chillio Sitrono Trøffeltangsalt fra Lofoten Seaweed
    • Tørket trøffeltang fra fjæra

    Topping

    • Østavind-ost revet eller i skiver
    • Smørdampet spinato
    • Sjampinjong

    Garnityr

    • fersk trøffeltang og syltet rødløk valgfritt.
    FREMGANGSMÅTE
    Bunn
    • Denne pizzadeigen er laget 24 timer før servering, men den kan lages på kortere tid ved å tilsette mer gjær.
    • Starter: bland alle ingrediensene og sett kjølig i 20-24 timer. Rekkefølge: vann, gjær, litt mel, honning ogresten av melet.
    Pizzadeig
    • Bland starteren med vann, mel og salt. Bland godt.
    • Legg deigen påbenken og elt til deigen blir fast uten åklebe for mye. La deigen hvile i 15 min (slik at saltetbinder seg).
    • Elt deigen igjen i ca. 5 min.
    • La deigen heve i 1 timer. Del deretter opp deigen i porsjoner og la den heve i ytterligere 2 timer.
    Saus.
    • Bak en hel hvitløk i ovnen (med litt olje) på200 grader til feddene er myke
    • Bland sammen crème fraiche, bakt hvitløkspaste, sitron og chilli.
    • Smak til med trøffeltangsalt, tørket trøffeltang og pepper.
    Topping
    • Dekorer pizzaen med hvit pizzasaus, ost, smørdampet spinat og sopp
    • Pizzaen stekes på 300 °C (med pizzastein) i 10 minutter.
    Tid: Over 60 min
    Kategori: Hovedrett
    Skriv ut oppskriften
    Kilde: Kristin Sagosen Smeby – Havgryn