Tangsafari
Bli med på hele reisen teori, ut i fjæra, rense, mattilberedelse og spise
Tangsafari er innovativt og gir læring om en lite brukt ressurs
Har du spørsmål ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no
Vi spesial tilpasser opplegg
Det kan velges mellom vanlig tangsafari, digital tangsafari, minikurs, og foredrag.
På Tangsafari er du med på hele reisen fra sanking av tang til rensing, matlaging og et deilig måltid. Vi starter med teoridelen før alle får prøve seg både ute i fjæra med sanking av tang, samt rensing og matlaging før vi avslutter med å spise et deilige måltid hvor tangen er med i maten vi har laget. Etter en fysisk kursdag får du med deg hjem et glass syltet tang av dagens fangst samt et kursbevis og masse ny kunnskap.
I teoridelene går vi blant annet i gjennom
- Hvorfor spise tang og tare
- Næringsstoffer
- Bærekraft perspektivet
- De ulike artene
- Sanking, rensing og behandling
Ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no for nærmere informasjon
Tangsafari – dagens innhold
- I Engelsviken eller der kunden ønsker i Skandinavia
- Teoridel ca 1 time
- Ute og sanke tang
- Gjennomgang og rensing av «fangsten»
- Matlaging
- Spise et deilig måltid med hvor tang som er sanket er en viktig ingrediens
Firmaevent – Teambuilding
- Kunde tilpasset
- I Engelsviken eller der kunden ønsker i Skandinavia
- Teoridel ca 1 time
- Ute og sanker tang/tare
- Gjennomgang og rensing av «fangsten»
- Matlaging eller egen tid
- Andre aktiviteter i området om ønskelig
- Spise et deilig måltid med hvor tang er en viktig ingrediens
- Egen tid
Nyttig Informasjon
Les mer om Digital tangsafari og Minikurs og foredrag
Ønsker du å vite mer eller bestille kurs ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no
Her er lenke til våre oppsatte kurs.
På alle vår kurs og tangsafarier er det deltakelse er på eget ansvar
Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått
En ny «verden» har nå åpenbart seg
Forventingsfulle møtte kolleger fra Klokkerholmen leirskole til kurset Tangsafari. Vi ble godt tatt i mot.
En fin blanding av teori og praksis – hvor alt var lett presentert med stor entusiasme. En ny «verden» har nå åpenbart seg; tang og tare blir sett på med andre øyne etter prøvesmaking rett fra strandsonen.
Som finale fikk vi servert et fantastisk måltid hvor smakssansene fikk boltret seg. Herlig å «vasse i matfatet».
Kort vei fra teori til nytteverdi. Vi håper å kunne spre kunnskapen videre til besøkende på vår leirskole.
R.B.
På vegne av ansatte på Klokkerholmen
Lærte mye
Takk til dere for et flott og interessant kurs! Lærte mye Og nydelig mat
V.E
Kursdeltaker