Verdure di mare (Havets grønnsaker) fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunn
- 3 dl lunkent vann
 - 1/2 pk fersk gjær
 - 2 ss olivenolje
 - 1/2 ts tangsalt
 - 7 dl hvetemel typo 00
 
Saus
- 150 g creme fraîche
 - 1 liten hvitløksfedd
 - 1 ss eller liten dusk tørket tarmgrønske/havfruens hår
 - 1 ts oregano
 
Topping
- rødløk
 - cherrytomat
 - fersk blæretangskudd
 - spinat
 - revet parmesan
 
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- rør gjær ut i vann
 - tilsett olje, mel og tangsalt
 - elt deigen i 15 min for hånd
 - hev deigen i 2 timer
 
Saus
- alt blandes sammen og settes til hvil i kjøleskapet mens pizzadeigen hever
 
Topping
- rødløk kuttes i tynne skiver/ringer

 - cherrytomat kuttes i tynne skiver
 - kutt av toppene/skuddene til fersk blæretang
 - kutt et par blader fersk spinat
 - revet parmesan strøs på toppen
 - Stekes på 240 °C i 6-7 min avhengig av ovnen
 
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
    All tangen som er brukt i oppskriften er sanket selv.Tangsalt: Tørk blæretang, sagtang eller butare. Knus den tørkede tangen. Bland den knuste tangen med et godt salt, benytt spiseskje ved oppmåling og bruk like deler av hvert.Sukkertare, butare – tørketSaus:Tarmgrønske/ Havfruens hår – tørketTopping:Blæretang – ferskTang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Melanie Endemann – Tangpressing
