100% pizza fra havet
Porsjoner 1 pizza
INGREDIENSER
- 250 gram Martaum - fersk
 - 30 x 30 cm Havsalat - tørket 10 gram
 - 15 blader Søl - tørket 5 gram
 - 10 gram Tarmgrønske fersk - eller 2 gram tørket
 - 10 ss Krabbekjøtt - 100 gram
 - 3 stk grønne Kråkeboller
 
FREMGANGSMÅTE
Pizza bunn
Martaum
- Legges i frysere etter sanking og før bruk, (det gjør den mer bøyelig)
 - Tin martaumen og klem ut om det er vann
 - Del opp i 20 cm biter til kanten rundt og 2 cm biter til midtfeltet

 - Lag en sirkel så stor som pizzaen skal være
 - med 20 cm bitene i ca. 1 cm bredde legg bitene på 2 cm i midten.

 - Stekes i ovn mellom bakepapir varmluft 125 grader 40 minutter, snu bunnen flere ganger og løsne papiret underveis.
 
Pizza topping
Havsalat
- Tørk havsalaten
 - Del i 3 cm store biter
 
Tarmgrønske
- Fersk tarmgrønske
 - 2-5 cm biter strøs utover
 - Tørket tarmgrønske kan brukes, den drysses da på etter at pizzaen er stekt
 
Søl
- Tørk sølen
 - Del i 3 cm store biter
 - Fuktes igjen før den legges på toppen av pizzaen
 
Krabbekjøtt
- Benytt det hvite krabbekjøttet og del opp i små biter
 
Kråkeboller
- Klipp opp kråkebollene og fordel rognen over pizzaen.
 
Pizza topping på bunn
- Legg tørr havsalat på bunnen som et mellomleggs papir la noe av bunnen vises ytterst
 - Legg på krabbebitene
 - Legg på fersk tarmgrønske
 
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
    Mengde tang i retten er ca. mål, tang og tare inneholder omkring 90% vann i fersk tilstand.  Ting med Tang anbefaler å bruke tang og tare som tilsetting og ikke som hovedingrediens fordi det er så høyt næringsinnhold. Denne pizzaen smaker veldig salt. Bunnen i denne pizzaen er laget av martaum en art som smaker godt og ikke har spesielt mye jod i seg og er derfor mulig å bruke som hovedingrediens. Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om jod i tang og tare Om umamiDenne pizzaen er laget på bestilling fra Forskningsrådet i forbindelse med Forskningsdagene 2022.Se filmen her > 
