Havsletta fra tangpizza-konkurransen
Porsjoner 4
INGREDIENSER
Bunnen:
- 4 dl vann
 - 50 g gjær
 - 8-9 dl hvetemel
 - 2 ts Tang til Brød fra Lofoten Seaweed
 
Topping:
- Creme Fraîche med pepperrot
 
Forhold: 1 boks creme fraîche og 1 ss pepperrot
- Havsletteost fra Ystepikene
 - Remtang
 - Søl
 
Garnityr
- Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed
 
FREMGANGSMÅTE
- Jeg bruker å lage deigen ganske løs, og klemmer den ut på godt smurt stekeplate med god olivenolje
 
Topping
- Smør på et lag med creme fraîche /pepperrot
 - Legg på oppbløtt remtang i fint mønster, fordel å kutte den litt opp

 - Legg på gode biter av Havsletteosten

 - Dryss på litt raust med biter av tørket søl
 
Steking
- Stekes på ca. 250 °C i omkring 15 minutter
 
Garnityr
- Et dryss med Simply Seaweed fra Lofoten Seaweed før servering
 
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett

Om tang og tare i denne retten:
    Tang til brød fra Lofoten Seaweed er perfekt til gjærbakst som brød og pizzaRemtang er sanket på Tungenes, tørket og bløtt opp i forkantHavsletteost fra Ystepikene på Jæren er smurt inn med håndsanket tare, og fortjener å bli heiet fram som et flott produkt som tar i bruk tang og tare. Den smaker dessuten skikkelig godt både oppvarmet og rett fra pakken.Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.Om tang og tare i mat Om umami
Kilde: Hilde Grøtte 
