Private, grupper og organisasjoner

Lær om bruk AV tang og tare

Vi har mye og tilby organisasjoner, grupper og enkelt personer som ønsker kunnskap om den spennede ressursen som tang og tare er

For natur interesserte som vil sanke tang og tare

Har du spørsmål ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no 

For ORGANISASJONER, foreninger og Klubber

Det er en rekke organisasjoner som har stort utbytte av kunnskap om tang og tare. Alle som er natur interesserte eller har tilknytning til det maritime enten det er sjømat eller opplevelser knyttet til sjøen finner mye interessant i kunnskap om tang og tare.

For grupper som har aktiviteter knyttet til sjøen som for eksempel padlere, dykkeklubber, fiskeklubber eller matklubber. men også alle som liker å sanke fra naturens spisskammer er det spennende å lære om tang og tare.

Klubber og foreninger søker attraktive aktiviteter til sine medlemmer med nye spennende opplevelser. Kunnskap om tang og tare er nettopp en slik aktivitet og noe de færreste har vært med på før. Ved å lære om bærekraftig sanking av tang og tare forstår de fleste samtidig mer om hvor viktig det er å ta godt vare på havet og de matskattene som finnes der.

Skal du arrangere tang og tare kurs for din klubb, gruppe eller forening anbefaler vi at du tar kontakt i god tid da slike arrangement ofte planlegges 3-6 måneder i forveien. Vi hjelper deg med planlegging enten kurset skal inkludere matlaging eller ikke.

  • Det kan kan lage ulike opplegg for medlemmer og eller for ledere
  • Det kan være dagskurs i Engelsviken
  • Eller at vi kommer dit dere er
  • Det kan være del av andre arrangementer
  • Digital opplæring alene eller sammen
  • Nettsidene våre er bærebjelker før, under og etter kurs
  • La tangsafari bli et fast opplegg for dere

Fortell oss behovet så lager vi et opplegg.
Kontakt Bjorn@tingmedtang.no for mer informasjon og et tilbud tilpasset dine ønsker.

Familieturer

Sammen med Norges sopp- og nyttevekst forbund og Miljøagentene har vi holdt ulike typer familieturer. Dette setter vi opp på bestilling.
Kontakt Bjorn@tingmedtang.no for nærmere informasjon.

for Små grupper som vil oppleve læring i sammen

For vennegjenger og grupper som liker å oppleve ting sammen vil tangsafari være en aktivitet som er ny og spennende for de aller fleste. Tang og tare er fornybare ressurser og er godt alternativ for den som er opptatt av bærekraft. Etter kurset vil dere se på tang og tare og fjæra med nye øyne, da er det ikke bare noe ekkelt når dere bader, men deilig mat med ulike arter.

For grupper som bestiller hele kurset kan tangsafarien spesial tilpasses, ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no for å finne ut hva som passer for dere.

Tang og tare For veganere og vegetarianere

Tang og tare kan gi veganere og vegetarianere mer av de nødvendige næringsstoffene, vitaminene og mineralene enn noe annen matvare gruppe Næringsrik mat er viktig for alle.

Veganere og vegetarianere søker ofte etter flere og nye alternativer til sitt kosthold og finner stor glede i å oppdage at tang og tare er en næringsrik råvare de ikke viste om. Med kunnskap om tang og tare i kostholdet oppdages en ny verden med næringsverdier ingen annen matvaregruppe kan sammenligne seg med. Som er forsker uttalte det «dere får ikke i dere nok næringsstoffer, ja med mindre dere spiser tang og tare da»

For Enkelt personer

Som privatperson kan du melde deg på våre oppsatte tang og tare kurs. Våre faste tang og tare kurs (Tangsafari) holdes hele året og du finner disse under arrangementer i vår Facebook gruppe. Tang og tare kurs setter vi også opp der privatpersoner i sammen blir en gruppe på ca. 10 eller flere uansett hvor i landet det er. Er du en ildsjel som vil arrangere dette der du bor kan vi hjelpe deg med det. Å lære om tang og tare samt å sanke tang og tare kan vi gjøre hele året, selv om det for tang og tare også er årstider som er bedre enn andre. Kunnskapen om tang og tare kan du selv ta i bruk på egenhånd når du er ved sjøen og for eksempel vil lage et spennende tang og tare måltid til gjestene dine. Med tang og tare i maten samt den nyervervede kunnskapen blir det garantert mange spennende samtaler rundt matbordet.

NYTTIG INFORMASJON

Les mer om Digital tangsafari og Minikurs og foredrag

Ønsker du å vite mer eller bestille kurs ta kontakt med Bjorn@tingmedtang.no

Her er lenke til våre oppsatte kurs

Vi selger tang produkter på våre kurs i Engelsviken og der det er ønskelig

På alle vår kurs og tangsafarier er det deltakelse er på eget ansvar

Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fått

Det var en superspennende dag,

Jeg var med på kurset på Tjøme i november. Det var en superspennende dag, jeg ble veldig inspirert.
Takket være dere, og deres inspirasjon har jeg siden sist brukt tang og tare til mangt og meget.Tusen takk til dere for det dere delte, for deres generøsitet og entusiasme.

E.S.
Kursdeltaker

Dette var gøy!

Dette var gøy! Tangkurs hos Ting med Tang i Engelsviken. Har lært mye jeg ikke visste om tang hvordan den kan tilberedes og brukes i mat. Enkelt å sanke og utrolig næringsrikt og godt. Perfekt for oss som padler, men kan jo også plukkes i strandsonen ved lavvann slik vi gjorde i dag

L.P.
Kursdeltaker

En flott og lærerik dag

En flott og lærerik dag med hyggelige lærere og medelever 👍🤗

B.K.B.M
Kursdeltaker