Kunnskap om bruk av tang og tare

Syltet rødløk med tang eller tare

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 1 ts knust tørket blæretang eller butare
  • 1 stk rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplesidereddik
  • ¼ ts hel peppe
FREMGANGSMÅTE
  • Skjær opp rødløken i tynne skiver
  • Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele
  • Legg i rødløk, pepper og tang/tare når sukkeret har løst seg opp
  • Kok opp
  • Hell blandingen over i en bolle og avkjøl
  • La den stå i minimum 20 minutter. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt.
Tid: 20-40 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Syltet rødløk passer godt på Lakseburger med tang eller tare
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.
Om umami
Om jod i tang og tare
Om tang og tare i mat 
Butare
Blæretang