Eltefritt brød med butare
Porsjoner 1
INGREDIENSER
- 0.75 dl knust tørket butare
- 4.5 dl sammalt hvetemel - finmalt
- 3.5 dl sammalt rugmel - grovmalt
- 3 dl hvetemel - siktet
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 1.5 dl solsikkefrø
- 1.5 dl gresskarkjernefrø
- 1 dl til sammen av tørket butare - solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
- 7 dl vann - lunkent
- 1 ss honning
FREMGANGSMÅTE
- Rør ut honningen i det lunkne vannet.
- Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.
- Bland alt det tørre godt inkludert butare, og hell halvparten i det våte.
- Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.
- Deigen skal være klissete, men ikke rennende.
- Legg bakepapir i brødform på cirka 1,8 liter og hell deigen i formen.
- Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.
- Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.
- Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.
- La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete.
Tid: 2 timer
Kategori: Tilbehør
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende. ButareOm tang og tare i mat Om jod i tang og tare Om umami
Kilde: TMT