Kunnskap om bruk av tang og tare

Eltefritt brød med butare

Porsjoner 1
INGREDIENSER
  • 0.75 dl knust tørket butare
  • 4.5 dl sammalt hvetemel - finmalt
  • 3.5 dl sammalt rugmel - grovmalt
  • 3 dl hvetemel - siktet
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl gresskarkjernefrø
  • 1 dl til sammen av tørket butare - solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
  • 7 dl vann - lunkent
  • 1 ss honning
FREMGANGSMÅTE
  • Rør ut honningen i det lunkne vannet.
  • Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.
  • Bland alt det tørre godt inkludert butare, og hell halvparten i det våte.
  • Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.
  • Deigen skal være klissete, men ikke rennende.
  • Legg bakepapir i brødform på cirka 1,8 liter og hell deigen i formen.
  • Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.
  • Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.
  • Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.
  • La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete.
Tid: 2 timer
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende. 
Butare
Om tang og tare i mat 
Om jod i tang og tare 
Om umami
Kilde: TMT