Honningristede hasselnøtter med sagtang eller butare

Porsjoner 1
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
  • Varm opp honningen i en liten kjele (ikke koke)
  • Bland hasselnøttene med honningen
  • Ha den knuste tang/taren i blandingen og rør godt
  • Spre blandingen utover bakepapir på en stekeplate
  • Stekes i ovnen 15 minutter på 160 grader
  • Bland de ristede nøttene med tang/taren
  • Settes til avkjøling, spre godt utover da nøttene blir noe klissete
Tid: 20 min
Kategori: Dessert
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Passer som snack og som tilbehør til desserter

Sagtang

Butare

Andre brunalger kan også benyttes

Om tang og tare i mat 

Om jod i tang og tare 

Om umami

Kilde: TMT