Syltetøy med tang som fortykning

Porsjoner 1
INGREDIENSER
  • 2 dl fersk krusflik
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ts saft av sitron
  • 3 dl bær
FREMGANGSMÅTE
  • Kok vann og krusflik i en time
  • Sil vekk krusfliken
  • Tilsett sukker og sitronsaft i væsken
  • Kjøl ned
  • Bland inn bær, gjerne frosne, i væsken når den er tyknet (her er bringebær og bjørnebær benyttet)
    Syltetøy med tang som fortykning
  • Hell syltetøyet på rene tette glass
  • Syltetøyet er klart til å spise og kan oppbevares i kjøleskap.
Course Tilbehør
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Krusflik har den egenskapen at den skaper fortykning egenskapen kan benyttes i sauser, supper og her som syltetøy.

Krusfliken som siles vekk kan benyttes til dekor på middagsretter eller som en ingrediens i supper og salater.

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Krusflik

Om tang og tare i mat 

Om umami

Kilde: TMT