Kunnskap om bruk av tang og tare

Kjeks med tang som bindemiddel

Porsjoner 1
INGREDIENSER

Grunnoppskrift

  • 0,5 dl blæretang eller butare - tørket knust
  • 0,5 dl linfrø - knuste
  • 2 dl hasselnøtter - malte
  • 2,5 dl vann

Tilsetninger etter ønske

  • 0,5 dl mjødurt blomster - tørkete knuste

Eller

  • 0,5 dl rose-blomsterblader - tørkete finkuttete
FREMGANGSMÅTE
  • Bland tørr knust blæretang-, linfrø og hasselnøtter
  • Tilsett vann og rør om
  • La stå på benken i ca 8 timer
  • Tilsett ønskete smakstilsetninger og rør om
  • Sett røren på rist/stekeplate og bakepapir med teskje, og trykk kjeksen litt flat
  • Stekes i ovnen på varmluft ca 60 minutter på 150 ℃, til kjeksen er helt tørr
Rett Tilbehør
Tid: Over 60 min
Kategori: Tilbehør
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen vil tilføre retten næringsstoffer og gjøre den velsmakende.
Blæretang
Butare
Om tang i mat 
Om umami