Kokt ris med tang eller tare
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 ss tørket butare eller sagtang - andre arter kan også brukes
- 4 dl ris
- 8 dl vann
FREMGANGSMÅTE
- Kok opp vannet
- Ha ris og tang/tarei i vannet og la den koke som beskrevet på pakken
Tid: Under 20 min
Kategori: Tilbehør

Om tang og tare i denne retten:
Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.I denne retten benyttes 1/4 ss tørket sagtang eller butare pr porsjon.Tang/taren vil bli kokt og dette senker næringsinnholdet noe. Om en bruker sagtang blir det mindre jodinnhold i retten enn om en bruker butare.SagtangButareOm tang og tare i matOm jod i tang og tareOm umamiKilder: Havforskningsinstituttet
Kilde: Oppskrift TMT