Tang og grønnsakssuppe

Porsjoner 4
INGREDIENSER
FREMGANGSMÅTE
  • Kok opp vannet ha i den tørkede taren og la det koke i 10-15 min, sil vekk tang/taren og behold kraften.
  • Kutt opp grønnsakene fint og la de dampe i kraften med tangen i 3-5 min.
  • Klipp/kutt den ferske tangen i biter, kutt chili i løvtynne skiver, skrell og rasp ingefær
  • Bland kokosmelk med kraft og grønnsaker og varm opp suppen til kokepunktet.
  • Ha i chili og ingefæren og den ferske tangen. Serveres med en gang, da forblir den ferske tangen grønn.
Tid: 20-40 min
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:

Tang og tare vil tilføre retten vitaminer som i landplantene, mer mineraler enn noen annen matvaregruppe og umami gjør retten velsmakende.

Hvis en bruker fersk tang/tare til å lage kraft skal mengden tidobles fordi det er 85-90% vann i fersk tang/tare.

Hvis en bruker tang og ikke tare i retten blir jodinnholdet lavere.

Benyttes tørket tare til kraft kan dette gi mer enn anbefalt daglig dose av jod i en porsjon. Det er fingertaren inneholder mest jod.

Grisetang

Butare

Fingertare

Sagtang

Om tang og tare i mat

Om jod i tang og tare

Om umami

Kilder: Havforskningsinstituttet

Kilde: Oppskrift TMT