Tangpizza
Å bruke lite utnyttede ressurser fra havet i hverdagsmaten er bærekraftig. Her viser vi både hvorfor og hvordan det kan gjøres.
Vi har hatt tangpizza-konkurranse
På forskningsdagene 2022 var havet tema.
I åpningsfilmen til Forskningsdagene 2022 stilles det spørsmål om pizza med tang og tare kan redde verden litt.
Tangpizza-konkurransen var en forlengelse av dette og et svar på utfordringen.
Her har vi lagt ut oppskriftene til vinnerne i konkurransen og mange gode innlegg om hvorfor det er så viktig for miljøet å bruke de lite utnyttede ressursene fra havet i hverdagsmaten. Pizza ble valgt fordi det er noe av det vi nordmenn spiser aller mest, i løpet av et år kjøper vi ca 50 millioner frossen pizzaer. La deg inspirere til mer bruk av tang og tare.
Tusen takk til alle som har deltatt i konkurransen vi er imponert over alle oppskriftene som har kommet inn. Se hvem som har vunnet her
Vinner oppskriftene
Her har ekspertene uttalt seg
om hvorfor det er så viktig å benytte lite brukte ressurser fra havet i hverdagsmaten.
Les om hvorfor Forskningsrådet har valgt havet som tema for Forskningsdagene 2022
Bellona forteller oss om hvorfor det er så viktig at vi endre matvanene våre
Tango Seaweed dyrker tare på naturens premisser, les om det og kjøp butare dryss
Se hvordan pizzane i filmen Forskningsdagene 2022 ble til, og få oppskriftene
Flekkefjord VGS forteller om sin erfaring med å bruke tang og tare i undervisningen
Våre samarbeidspartnere
Tangpizza-konkurranse