Tangpizza

Å bruke lite utnyttede ressurser fra havet i hverdagsmaten er bærekraftig. Her viser vi både hvorfor og hvordan det kan gjøres.

Vi har hatt tangpizza-konkurranse

På forskningsdagene 2022 var havet tema.

I åpningsfilmen til Forskningsdagene 2022 stilles det spørsmål om pizza med tang og tare kan redde verden litt.

Tangpizza-konkurransen var en forlengelse av dette og et svar på utfordringen.

Her har vi lagt ut oppskriftene til vinnerne i konkurransen og mange gode innlegg om hvorfor det er så viktig for miljøet å bruke de lite utnyttede ressursene fra havet i hverdagsmaten. Pizza ble valgt fordi det er noe av det vi nordmenn spiser aller mest, i løpet av et år kjøper vi ca 50 millioner frossen pizzaer. La deg inspirere til mer bruk av tang og tare.

Tusen takk til alle som har deltatt i konkurransen vi er imponert over alle oppskriftene som har kommet inn. Se hvem som har vunnet her

Vinner oppskriftene

Her har ekspertene uttalt seg

om hvorfor det er så viktig å benytte lite brukte ressurser fra havet i hverdagsmaten.

Les om hvorfor Forskningsrådet har valgt havet som tema for Forskningsdagene 2022

Bellona forteller oss om hvorfor det er så viktig at vi endre matvanene våre

Orkla Ocean har mange tanker om hvordan bruke mat fra havet inkludert tang og tare til å skape mer bærekraftig mat

Kjøkkensjefen på restaurant Under har laget en pizzaoppskrift til oss og deler hva som er viktig for han

Lofoten Seaweed sanker, produserer og selger tang og tare produkter. Se pizzaoppskriftene de har laget og kjøp tang og tare produkter

Tango Seaweed dyrker tare på naturens premisser, les om det og kjøp butare dryss

Se hvordan pizzane i filmen Forskningsdagene 2022 ble til, og få oppskriftene

Flekkefjord VGS forteller om sin erfaring med å bruke tang og tare i undervisningen

Våre samarbeidspartnere
Tangpizza-konkurranse