Kunnskap om bruk av tang og tare

Grønnsaksburger med tang

Porsjoner 4
INGREDIENSER
  • 1 dl finhakket fersk blæretang
  • 3 dl grovrevet gulrot
  • 2 dl grovrevet sellerirot
  • 1 dl grovrevet søtpotet
  • 1 dl grovrevet løk
  • 1 dl finkuttet purre
  • ½ stk buljongterning
  • 1 dl hvetemel
  • 3 ss havregryn
  • ½ ts Salt
  • ½ ts Pepper
  • ½ ts Paprikapulver
  • Koriander eller løpestikke - tørket eller fersk
  • Olje - til steking

Tilbehør

FREMGANGSMÅTE
  • Rens og kutt opp blæretangen i små biter, gjerne med saks
  • Rasp grønnsakene
  • Bland ingrediensene i en bolle
  • Finrasp buljongen og bland inn
  • Tilsett mel, havregryn og krydder. Brukes fersk koriander eller løpestikke, finhakk den først
  • Bland godt
  • La blandingen hvile i 20 minutter
  • Del opp i porsjoner og lag hamburgere
  • Varm opp oljen i stekepannen og stek burgerne på middelsvarme til de har en fin overflate
  • Etterstekes i ovnen 20 minutter på 160 grader
  • Smaker godt med tilbehør
  • En skive eltefritt brød med butare pr burger
  • Smør på purredressing med tang eller tare
  • Ha på litt ruccola
  • Ha på skiver av ¼ avokado, dryss på tørket tang eller tare
  • Legg på burgeren
  • Ha på en litt purredressing med tang eller tare
  • Legg på syltet rødløk med tang eller tare
  • Topp med syltet tang
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Skriv ut oppskriften
Legg oppskriften i din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen bidrar som bindemiddel og vil tilføre retten næringsstoffer å gjøre den velsmakende.
I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.
Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.
Blæretang
Om jod i tang og tare 
Om tang i mat 
Om umami