Grønnsaksburger med tang
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 dl finhakket fersk blæretang
- 3 dl grovrevet gulrot
- 2 dl grovrevet sellerirot
- 1 dl grovrevet søtpotet
- 1 dl grovrevet løk
- 1 dl finkuttet purre
- ½ stk buljongterning
- 1 dl hvetemel
- 3 ss havregryn
- ½ ts Salt
- ½ ts Pepper
- ½ ts Paprikapulver
- Koriander eller løpestikke - tørket eller fersk
- Olje - til steking
Tilbehør
- 1 stk Avokado
- 1/2 ts Tørket knust blæretang eller butare
- 1 neve Ruccola salat
- Syltet tang
- Syltet rød løk med tang eller tare
- Purredressing med tang eller tare
- Elte fritt brød med butare
FREMGANGSMÅTE
- Rens og kutt opp blæretangen i små biter, gjerne med saks
- Rasp grønnsakene
- Bland ingrediensene i en bolle
- Finrasp buljongen og bland inn
- Tilsett mel, havregryn og krydder. Brukes fersk koriander eller løpestikke, finhakk den først
- Bland godt
- La blandingen hvile i 20 minutter
- Del opp i porsjoner og lag hamburgere
- Varm opp oljen i stekepannen og stek burgerne på middelsvarme til de har en fin overflate
- Etterstekes i ovnen 20 minutter på 160 grader
- Smaker godt med tilbehør
- En skive eltefritt brød med butare pr burger
- Smør på purredressing med tang eller tare
- Ha på litt ruccola
- Ha på skiver av ¼ avokado, dryss på tørket tang eller tare
- Legg på burgeren
- Ha på en litt purredressing med tang eller tare
- Legg på syltet rødløk med tang eller tare
- Topp med syltet tang
Tid: Over 60 min
Kategori: Hovedrett
Legg oppskriften i din samling Klikk på din samling
Om tang og tare i denne retten:
Tangen bidrar som bindemiddel og vil tilføre retten næringsstoffer å gjøre den velsmakende.I denne retten kan både fersk og tørket tang benyttes. Velger en tørket tang eller tare bruk 1/5 av mengden.Tørket tang/tare gir retten lengre holdbarhet enn bruk av fersk.BlæretangOm jod i tang og tare Om tang i mat Om umami
Kilde: Ting med Tang